Voordelen van kruipruimte isoleren


 • Kruipruimte isoleren levert een forse energiebesparing op.
 • Verhoogt de waarde van uw woning.
 • Houdt eventuele stank en nare geuren tegen.
 • Geen vochttransport van binnen naar buiten.
 • Voorkomt ongedierte.
 • Voorkomt roestige leidingen.
 • Geen betonrot of houtrot.
 • Condens- en schimmelvorming wordt voorkomen.
 • De temperatuur van de vloer gaat omhoog.
 • Beter voor de gezondheid.
 • Reukvrij, veilig en milieuvriendelijk: 100% recyclebaar.

 

 


Bodem isoleren


Een kruipruimte kunt u goed isoleren door het aanbrengen van bodemisolatie.

Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van EPS-parels of isolatiechips.

De isolatiechips hebben als eigenschap, dat ze op het water kunnen blijven drijven. wanneer het waterniveau in de kruipruimte stijgt.

Bovendien blijven ze als een homogene massa op het water drijven.

Heeft u een laagje water in uw kruipruimte staan, dan zijn isolatiechips de juiste keuze.

Bij een kruipruimte-diepte vanaf 30 centimeter, kunnen wij u al de mogelijkheid bieden om uw bodem te isoleren.

 

 


Bodem isoleren voor een bodemprijs

Prijs indicatie

Tip!

Isoleren met de buur = minder duur!

Met de buurman/buurvrouw isoleren is een korting van €100,-Veelgestelde vragen

Hoe werkt onze bodem-isolatie?

Door de bodem van de kruipruimte te isoleren met een dikke laag isolerende en vochtwerende isolatie-chips krijgt u een droge en warme kruipruimte. Dit heeft een voordelig effect op de kruipruimte, maar zeker ook op de woning die er bovenop staat. 

Voor de kruipruimte betekent dit minder kans op zwam of andere soorten houtrot, het betekent ook een langere levensduur van een houten vloer. Ook leidingen kunnen langer mee omdat er minder roestvorming is. Ook verdwijnt muffe lucht of stank afkomstig uit de kruipruimte.

De voordelen voor de woning  erboven zijn legio. Zo zal de vloertemperatuur een aantal graden stijgen. De woning wordt droger, het klimaat voelt behaaglijk aan en u bespaart een flinke hoeveelheid energie. Minder energieverbruik draagt bij aan de vermindering van uitstoot van CO2 en is daardoor gunstig voor het milieu. Vochtproblemen zoals schimmelvorming of condensvorming worden opgelost.

Wat is de terugverdientijd van bodem-isolatie?

De terugverdientijd van bodem-isolatie is van veel factoren afhankelijk:

• energie-prijzen

• huidige mate van isolatie, samenhangend met het bouwjaar van de woning

• huidige stookgedrag en het aantal stook-uren per dag

• type woning

Voor een juiste indicatie van de terugverdientijd kunt u ons het beste vragen voor een vrijblijvend huisbezoek. Tevens checken we dan of uitvoering mogelijk is, maken we een offerte op maat en geven we uitleg over de werking van de isolatie-chips en de subsidie mogelijkheden.

Een inschatting van de terugverdientijd ontvangen?

Doordat de terugverdientijd van onze bodem-isolatie van vele factoren afhankelijk is, kan deze inschatting het beste worden gemaakt wanneer onze experts bij u langskomen. Een afspraak maakt u eenvoudig door een offerte aan te vragen.

Wat is  RC-waarde

De warmteweerstand of R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan.  Bij een vloer is dit de Rc waarde.

De RC-waarde

RC is de afkorting van Resistance Construction, of te wel de weerstand van een constructie. Bij isolatie betreft dit de warmteweerstand. Deze waarde wordt niet alleen gebruikt voor vloerisolatie maar ook voor andere vormen van isolatie (bijvoorbeeld spouwmuur en dak). Zoals de term al aangeeft, Resistance Construction, gaat het hierbij niet om het materiaal maar om de hele constructie. Dus ook het hout of de stenen worden hierin meegenomen. Bij een hoge RC waarde is er meer weerstand en wordt de warmte beter vastgehouden.

Wat is de Rc-waarde van onze isolatie-chips

In vergelijking met goed geïsoleerde vloer is de Rc-waarde van de isolatie-chips.

20 cm gelijkwaardig is met Rc vloer = 2,1 m2.K/W;
25 cm gelijkwaardig is met Rc vloer = 2,4 m2.K/W;
30 cm gelijkwaardig is met Rc vloer = 2,9 m2.K/W;

Dus hoe dikker de laag, hoe beter de isolatie, hoe groter de besparing.

Blijft de kruipruimte toegankelijk?

Een belangrijk voordeel van isolatie met onze chips is dat de kruipruimte in praktisch alle gevallen toegankelijk blijft. De chips laten zich gemakkelijk aan de kant schuiven, maar kunnen ook (tijdelijk) verwijderd worden.

De chips worden gemaakt van gerecycled polystyreen en hebben een onbeperkte levensduur en werking. Na verwijdering kunnen ze in sommige gevallen hergebruikt worden, maar ook recyclen is een optie.

Waarom toegang tot de kruipruimte?

De noodzaak van toegang hebben tot de kruipruimte wordt steeds kleiner, met name omdat steeds meer apparaten draadloos zijn en er dus minder draden onder de woning moeten worden getrokken. Desalniettemin is het aan te raden om van tevoren de kruipruimte te checken op lekkages en andere gebreken en zo nodig te vervangen of te repareren. Kijk ook eens met een vooruitziende blik, het kan soms handig zijn om al kabels te trekken voor bijvoorbeeld elektrisch koken, of om roestige leidingen vast preventie te vervangen.

Wat is de levensduur ons isolatiemateriaal?

Onze isolatie-chips heeft een lange levensduur. De chips zijn gemaakt van Polystyreen. Dit materiaal is bestand tegen vocht, muurzuren en schimmels. De isolatiechips gaan mee tot aan het einde van de levenscyclus van uw woning.

Doordat deze materialen een lange levensduur hebben én zorgen voor een flinke energiebesparing zijn ze ook nog eens heel duurzaam. Een milieuvriendelijke oplossing dus.

Kan een vloer zonder kruipluik ook geïsoleerd worden?

Uw vloer isoleren zonder toegankelijke kruipruimte? Het is mogelijk! Zelfs als uw woning niet voorzien is van een kruipluik of uw kruipruimte is zeer slecht toegankelijk, dan nog kan er vloerisolatie worden aangebracht.
Een optie is via de buitenfundering. Met een cilinderboor word er een gat gemaakt waardoor isolatiemateriaal in de ruimte geblazen wordt.
Door de blaasinstallatie kunnen wij zelfs op moeilijk bereikbare plekken een goede isolatielaag aanbrengen.
Is er voldoende hoogte onder uw vloer dan kunnen hier isolatiechips worden gebruikt. Is er maar heel weinig ruimte onder uw vloer dan zijn isolatieparels een uitstekend isolatiemateriaal.